• 5. Zetor Traktor Treffen 2021
  • Zetor-Forum Fotowettbewerbe 2021/22

Frage Zetor 6211 - Air Pressure Gauge

Nevin

Mitglied
Dabei seit
8.03.2021
Beiträge
41
Ort
Ireland
Vorname
Eoghan
Traktor/en
Zeror 6211
Hi all,

I was reading through Joachim's walkthrough of troubleshooting the air pressure system. Very helpful :like

I then had a question or two.

Where do I go to relieve the air pressure in the system?

How do I refill the system ( start tractor ?) Is there a regulator in the system to ensure its not over-pressurized?

What should the reading be on the gauge when working normal?

Are the 2 connection sensor's polarity sensitive?

Thanks,
Nevin

 

Joachim

Zetor Teilehändler
Mitarbeiter
Dabei seit
6.07.2012
Beiträge
15.997
Ort
Wiedemar, Deutschland
Vorname
Zetorversteher
Traktor/en
Zetor 5011, Zetor 3045, Zetor 2011
Where do I go to relieve the air pressure in the system?
Compressed air tank underside

How do I refill the system ( start tractor ?
Yes - naturally. ;)

Is there a regulator in the system to ensure its not over-pressurized?
Really now? So if you can't find the pressure reducer, you'd better not screw on the brake system yourself or on your own. :denk2:
What should the reading be on the gauge when working normal?
6,5 bar
Are the 2 connection sensor's polarity sensitive?
No, but works only when you connect it the correct way. :)
 

Nevin

Mitglied
Dabei seit
8.03.2021
Beiträge
41
Ort
Ireland
Vorname
Eoghan
Traktor/en
Zeror 6211
Thanks for that information :Like.

Is there any + and signal indication on the sensor or just try one way and change if not working?

Does it take long to build to 6.5 bar?

Thanks,
Nevin
 

Nevin

Mitglied
Dabei seit
8.03.2021
Beiträge
41
Ort
Ireland
Vorname
Eoghan
Traktor/en
Zeror 6211
I have since done a bit of checking at the tractor on this subject.

I found the two cables to my encoder / air pressure sensor were broken, so repaired them and connected them to the sensor and swapped them other way around

At the gauge once key is pushed down it automatically goes all the way past 10 and off scale.

IMG_20210522_162010.jpg


I have tested both cables to sensor for short to ground but nothing, they seem clear.

I disconnected sensor cable at gauge and just left in earth and + 12V and touched sensor pin with a good ground and didn't move at all from reading off scale above 10.


IMG_20210522_161858.jpg

Here is a picture of a back of gauge wiring.

Blue is + 12V
Grey is Earth
Green is sensor cable back from earth

Brown is just lamp 12V

Also I have checked the continuity of green cable back from sensor to gauge and it's fine.

Is my gauge faulty? - would like to clear or eliminate that before seeing if it's sender


Thanks
 
Top